Korona Sürecinde ve Sonrasında Gelinlik Alışverişi

01 Mayıs 2020

Koronavirüs (Covid -19) gündelik hayatımızı olumsuz etkilerken düğün gibi bazı önemli günleri de bu süre zarfında ertelemek zorunda kalabiliyoruz. Gelinler düğünlerini yaz sonu, sonbahar / kış ve hatta 2021 için yeniden planlarken, gelinlik seçimi bu süreçten nasibini aldı. Uzmanlar, düğün tarihinizden sekiz ay önce alışverişe başlamanızı önerirken vipgelinlik.com son blog yazısında ‘Korona Sürecinde ve Sonrasında Gelinlik Alışverişi’ ile ilgili önemli bilgileri derledi.

Keyifli okumalar dileriz


Bu Yıl Evlenecekler için Karar Verme Zamanı

Mart ve Haziran arasında evlenmeyi planlayan gelinler düğünleri erteledi ama bu bir sorun değil. Çünkü bu salgın süreci özellikle sağlık, ekonomi gibi konularda olumsuz etki yaratırken bazı alanlarda da fırsat yaratabilir. Kendimize ayırabileceğimiz daha çok zamanımız varken, bazı işlerimizi daha rahat halledebiliriz. Mesela bunlardan biri gelinlik seçimi olabilir. Nasıl mı? Evlerdeyiz ve epey bir vaktimiz var. Evlilik hazırlığı yapan gelin adayları dergilerden, sitelerden gelinliklerini doyasıya araştırabilir. Modeline karar verebilir. Unutmayın, bu seçim süreci geçirdiğimiz zor günlerde size moral olabilir.


Dijital Kanalları Deneyebilirsiniz

Korona ile birlikte gelinlik alışverişinde de dijitalleşme oranı arttı. Bazı tasarımcı ve markalar vip hizmet vermeye başladı. Bu durumdan faydalanabilir, fikir alabilirsiniz. Bu size hem daha uygun fiyata seçim yapmanızı sağlarken hem de zaman kazandırabilir. Aynı zamanda gelinlik seçiminde konsept ve mekanda önemli bir rol oynuyor. Online kanallar sizin için bu dönemde fırsat olabilir.


Sosyal Mesafeye Dikkat

Uzmanlar haziran ayının başı gibi normalleşme sürecinin başlayacağını ön görürken, gelinlik modeli, konsept ve düğün mekanı gibi kriterler için evde kaldığımız dönemde kafamızda fikirler oluştu. Normalleşme ile birlikte gelinlik alışverişleri de değişime uğrayacak. Çünkü normalleşme ile birlikte yavaş yavaş yeni normalimiz oluşacak. Gelin adayları gelinlik seçimi yaparken fazla kişi ile gitmeyerek hem kalabalık stresinden uzaklaşacak hem de sosyal mesafeye dikkat edecek. Deneme işlemi sonrası gelinliklere zarar vermeyen bir dezenfektan kullanımı olacak.


2021 Gelinleri Yeni Koleksiyonu Beklesinler

Tasarımcılar süreçten dolayı koleksiyonlarını evde hazırlamaya devam ediyorlar. 2021 yılı için düğün düşünen adaylar bu dönemde alternatif oluşturmak adına araştırma yapabilir. Yeni sezon gelinlik modelleri için ise biraz daha bekleyebilirler.