Kaç Gelinlik Denemelisiniz? İşte Bilmeniz Gerekenleri

08 Nisan 2022

İster çocukluğunuzdan beri hayalinizdeki gelinliği planlıyor olun, ister nişan sonrası seçenekleri düşünmeye yeni başlıyor olun, gelinlikleri denemek kolay bir iş değildir. Elbiseyi bulmak zaman ve enerji gerektirir. Son derece bunaltıcı olabileceğinden bahsetmiyoruz bile. Bazı gelinler denedikleri ilk elbiseye bayılırken, çoğu durumda birçok gelin tüm zamanını moda evlerinde hayallerindeki gelinliği bulmak için her gelinliği deneyerek geçirir.



Gelinlik alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken uzun bir liste olsa da, zaman çizelgeniz bu listede bir numara olmalıdır. İdeal olarak gelinliğinizi düğünden altı ay önce almalısınız. Ve büyük gününüz o sırada aylar, hatta bir yıl uzakta olsa da, çoğu elbisenin ortaya çıkmasının üç ay veya daha fazla sürebileceğini unutmamak da önemlidir. Son dakika değişiklikleri için her zaman biraz zaman bırakmakta fayda vardır.

Dikkate alınması gereken bu kadar çok zamanlama faktörü varken sorulması gerek soru: Denemek için kaç tane gelinlik uygundur? Aynı zamanda yüzlerce elbiseyi denemekten nasıl kaçınılacağına dair tavsiyeleri sıraladık.



Kaç Gelinlik Denemeliyim?

Gelinlerin arayışları sırasında kaç tane elbise denemesi gerektiğine dair kesin bir cevap yok ve altın bir sayı konusunda uzmanlarımızın bile farklı görüşleri var. Bazı moda danışmanları ilk üç stilinizi seçmenizi ve oradan gitmenizi önerirken, bazıları en fazla 10-15 görünüm denemenizi önerir.

Günün sonunda, tüm gelinler farklıdır, bu nedenle moda evine gitmeden önce uygun olduğunu düşündüğünüz bir sayı belirlemeyi düşünün. Örneğin, kendinize “Bu mağazada sadece en fazla beş gelinlik deneyeceğim” diyebilirsiniz. Bu şekilde, düşündüğünüz stiller konusunda daha seçici olacak ve gereksiz zaman alabilecek olanları atlayacaksınız ve aramanız sırasında size belirli bazı sınırlar sunucaktır.



Çok Fazla Gelinlik Denemenin Etkisi

Moda danışmanları çok fazla elbise denemenin gelinler için bir kafa karışıklığı ve hayal kırıklığı yaratabileceği konusunda hemfikir. Gelinlerin en iyisi olabilecek bir şey aramakla meşgul oldukları için hayallerindeki elbiseyi kaçırabilirler ve bu kadar çok gelinliği denemekten bunaldıkları ve yoruldukları için sonunda yanlış karar verebilme olasılığını aklınızda bulundurmanızda fayda vardır.

Peki, bu karışıklık ve belirsizlik duygusundan nasıl kaçınabilirsiniz? Başlamak için, denediğiniz stil sayısını sınırlayın. Ancak zaten bu noktaya geldiyseniz, denediğiniz tüm stillerdeki görünümlerinize fotoğraflarınızdan bakmanız ve daha sonra karar vermeniz daha kolay olabilir. Kendinizi fotoğraflarda gördüğünüzde, aynadakinden farklı bir bakış açısı olacaktır.



“İşte Bu” Dedikten Sonra Gelinlik Denemeye Devam Etmeli Miyim?

“İşte Bu" dedikten sonra elbise denemek asla iyi bir fikir değildir. Dergileri kapatın, kaydettiğiniz ilham verici resimleri silin ve kafanızı karıştırmayın.Birden fazla düğün günü görünümü giymeyi planlayanlar için aramaya devam etmeniz gerekebilir, ancak ana elbiseniz kalbinizi çalan ve aşık olduğunuz elbise olarak kalmalıdır.



Gelinlik Seçiminizi Kolaylaştırmanın Bazı Yolları

ARAŞTIRIN!

Bugün gelinler, randevuları için bir mağazaya gitmeden önce internet ve sosyal medya aracılığıyla hemen hemen her gelinlik modeline erişme olanağına sahipler, siz de bundan yararlanın. Beğendiğiniz stili veya kesimi daha iyi anlamak, gelinlik denemeye başladığında stilistinize yardımcı olacaktır.

DOSTLARINIZI YANINIZDA GETİRİN

Hayalinizdeki gelinliği bulmak çok kişisel bir deneyimdir ve size yardımcı olacak en iyi gelin destek ekibine sahip olmak yüksek derece önemlidir. Gerçekten güvendiğiniz, size samimi ve dürüst fikirlerini vereceğini bildiğiniz küçük bir grup insanı getirin ve unutmayın ne kadar çok insan getirirseniz, o kadar çok fikirle uğraşmak zorunda kalırsınız

HAYALİNİZDEKİ GELİNLİĞİ YARATIN

Aklınızda sizin için mükemmel olduğunu düşündüğünüz bir gelinlik varsa ve asla bunu karşılayabilecek bir gelinlik bulamayacağınızı düşünüyorsanız, özel dikim bir gelinlik yaratmayı düşünebilirsiniz. VIPGelinlik yılları aşkın bir couture gelinlik yaratıcısı olarak birçok gelinlik hayalini hayata geçiriyor. Eğer gelinliğiniz için böyle bir yol izlemek istiyorsanız, özel dikim, koleksiyonlardan mevcut bir gelinliği seçmekten daha fazla zaman gerektirdiğinden, sizinle bire bir çalışmamız için bir VIP randevusu ayarlayabilirsiniz. Bu seçenek son birkaç yılda popülaritesini artırıyor ve daha fazla gelin kendi özel dikim gelinliğiyle, o özel günde parıldamayı seçiyor.