GELİNLİK ALİŞVERİŞİNİN GELECEĞİ DE TÜM ALIŞVERİŞ DENEYİMİMİZ GİBİ DİJİTALLEŞİR Mİ?

17 EKİM 2022

Pandemiyle geçen son yıllarda kıyafet alışverişi yapma şeklimiz zaten değişmiş olsa da, perakende deneyiminin son birkaç yılda tamamen değiştiğini inkar etmek mümkün değil. 2020'de mağazalar kapandığında, moda açısından ihtiyacınız olan her şeyi satın alabileceğiniz tek yer web siteleriydi ve bu düğün kıyafetleri için de bir istisna değildi. Karşılaştığımız zorluklara rağmen düğünler durmadı ve çiftler, tasarımcı gelinliklerden şık smokinlere kadar büyük günlerinde tam olarak ne giymek istediklerini evden çıkmadan bulabileceklerini çabucak fark ettiler ve buna kolayca uyum sağladılar. Bu, normalde ulaşamayacakları kadar model ve çeşide sadece bilgisayarları veya mobil cihazlarının başından yorulmadan erışebilmek anlamına geliyorken hem de istediklerini bulmaları konusunda onlara çok fazla olanak yarattı. Tabii ki özel gelinlik butiklerini gezmenin kendine has keyfinin yerini tutmayacak olsa da zaman ve mekan açısından bağımsız olmak ve bunu deneyimlemek, bu büyük güne hazırlık yaparken yaşanan bir çok zorluğun arasında gelinlere tarifsiz bir ayrıcalık olarak yansıdı.


DAHA FAZLA KİŞİ ONLINE GELİNLİK ALIŞVERİŞİ YAPIYOR MU?

Pandeminin etkisinin azalmasıyla tüketiciler fiziksel alışveriş ortamına hızlı bir dönüş yapmaya başladılar fakat pandemi öncesiyle kıyaslandığında gelinler artık gelinlik ve düğün alişverişlerini online ortamlarda daha çok yapma eğilimindiler.
Dünyanın heryerindeki tasarımcı ve butiğe tek tıkla ulaşma, lojistik imkanlar gibi zorluklar ortadan kalktıkça bu daha yaygın ve güvenilir bir seçenek olarak alışveriş deneyiminde bir köşede her geçen gün trendini arttırarak ilerliyor. Fakat şu an hala gelinlerin çoğunluğunun gelinliklerini internetten araştırıp ilham aldığını, ancak satın alma söz konusu olduğunda mağaza içi deneyimi tercih ettiklerini gösteriyor.

Gelinler “Elbiseyi denemek, ona dokunmak, malzemeleri hissetmek ve elbisenin uyumunu tam olarak anlamak istiyorlar.Online olarak gelinlik satın alma deneyimi, alışveriş deneyimin dijital olarak dönüşmesi ile her geçen gün kabuk değiştirerek ilerliyor. Artık çevrimiçi olarak gelinlik danışmanınız toplantılar yapmak, seceneklere karar vermek ya da gelinliğinizi sanal bir modelinizin üzerinde henüz dikilmeden görebilmek için imkanlara sahipsiniz ve bu size büyük gününüzde kendinizi en iyi ifade edecek görünümü bulmanız konusunda eşsiz alanlar sunuyor.
İster gerçek bir butikte ister bir Zoom buluşmasında olsun gelinlik alışverişi deneyimiz her zaman hatırlayacağınız en muhteşem anlardan olmaya devam edecek gibi görünüyor, üstelik giderek daha da eğlenceli bir hal alarak!

İNTERNETTEN GELİNLİK ALMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKEN MİNİK İPUÇLARI!

Gelinliğinizi online olarak satın alma yolunu seçtiyseniz mutlaka aklınızda tutmanız gereken birkaç kücük tüyomuz var.
Gerçek bedeninizi bilmek listenin en başında geliyor. Bunun için size yardımcı olacak online beden kilavuzlarını kullanabilirsiniz.
Gelinliğinizi seçmeden önce, gelinlik stilleri ve görünümleri hakkında bilgier edinmeniz, düğününüzün teması ve diğer tüm detaylar ile uyum sağlayacak mükemmel elbisenizi bulmanıza çok yardımcı olacaktır.
Bu sizin gününüz! Onu istediğiniz gibi kişiselleştirin ve sizi en iyi ifade edecek görünümü yakalayın. Unutmayın büyük gününüz için gelinliğinizin içinde harika hissedebilmeniz için her şeyin size ve tam vizyonunuza uyacak şekilde özelleştirilebilir olması çok önemlidir.