GELİNLİK MODASININ GELECEĞİ:GELENEKSEL BEYAZ GELİNLİK
YENİDEN NASIL HAYAL EDİLİYOR

02 Nisan 2022

COVID sonrası bir hayata adapte olmaya devam ederken, pandemi sırasında yapılan değişikliklerin o dönem için gerekli olmasına rağmen, bu değişikliklerde bazıları sektörü olumlu yönde etkiledi. Özellikle de gelinlik konusunda! Geçmişte, beyaz gelinlikler, bol tül ve parıltılı geleneksel balo elbiseleri olarak algılanıyordu ve bu büyük bir trenddi. Tasarımcılara göre gösterişi donduran bir an için hacimli gelinlikler COVID öncesi bir temeldi ve hala popülerliğini korumaya devam edecek görüşündüler.

Ancak, kutlamaların ve partilerin yeni normali göz önüne alındığında, gelinler artık geleneksel modadan, daha kişisel estetik ve hayallerini ifade eden stillere yöneliyor. 2022 ve sonrası “gelinliğin geleceği” olacak bir kırılma olarak kalmaya devam edecek.

Bu nedenle, "yeni norm"a ışık tutmaya yardımcı olmak için, gelinlik modasının geleceğini anlamak ve pandemi sonrası gelinlik modasında yapılması ve yapılmaması gerekenleri bu yazımızda siz VIPGelinleri için derledik.


DAHA FAZLA RENK

Renk tonları içeren gelinlikler 2020'den sonra son derece popüler hale geldi ve moda danışmanları bunun kalıcı bir trend olduğu konusunda hemfikir. Tasarımcılar artık gelinlerin elbise seçimlerinde her zaman kalıpların dışında düşündüklerini, baskılı ve renkli gelinliklerin talebinin arttığını ifade ederken, gelinlerin pandemi sonrasında bireyselliklerini ifade etmeye daha açık olduklarını düşünüyor. Bu eğilim geleneksel beyaz gelinliklerin gelecekte daha renkli görüneceğine dair güçlü bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

Bu, beyaz gelinliklerin artık bir trend olmadığı anlamına gelmiyor! Beyaz gelinlikler hala popüler, ancak renk artık daha fazla kabul görüyor ve daha modern, cana yakın ve kendini ifade etme biçimi olarak görülüyor. Gelinler artık, düğün günlerinin sadece kendilerini ifade etmek için değil, aynı zamanda eğlenmek ve böyle bir kutlama anının tadını çıkarmak için de ne kadar önemli olduğunu düşünüyor ve bu gelinlik modasına yansıyor.

Bu stili benimsemek isteyen ancak nereden başlayacağından emin olmayanlar için mini adımlarla başlamayı öneriyoruz; mesela duvak veya gelin kemerine renk katmak gibi. Bu canlı trendin tadını çıkarmak için aşırı renkli olmanıza gerek yok. Sade ve sıcak dokunuşlarla bu trendi hayalinizdeki görünüme yansıtabilir ve düğün gününüzde parıldayabilirsiniz.


GELENEKSELİN DIŞIN!A ÇIKMAK

Kabul etmeliyiz ki, pandemi döneminde mini gelinlikler oldukça popüler oldu. Tüm bu sürede tasarımcılar, gelinlerin artık ne aradıklarını anlamak için çok zaman harcamış görünüyor ve yüksek yırtmaçlar, geleneksel olmayan mini ve modaya uygun görünümlerden gelen isteklerin harika karışımlarını yarattılar.

Son yıllarda popülerlik kazanan çıkarılabilir etekler ve kollar, gelinlik takımları ve tulumlar gibi daha da geleneksel olmayan görünümler var. Bir zamanlar alışılmamış olarak görülen siluetler, gelin gardırobunun temel unsuru olacak ve birçok gelinin düşünmek isteyebileceği bir seçenek olacak.

YARATICI AKSESUARLAR

Ayakkabı ve mücevherlerin bir gelin tarafından giyilen ana aksesuarlar olduğu günler geride kalmış gibi görünüyor. Geleneksel olmayan stillerin ve elbiselerin ortaya çıkmasıyla birlikte, tasarımcılar da farklı ve daha modaya uygun parçalara doğru bir kayma gördüler.

Eldivenler, çıkarılabilir pelerinler, allıklar, ayrıntılı saç bantları ve hatta şapkalar, "kabul ediyorum" deme zamanının geldiğini görmeyi umduğumuz bazı yaratıcı örneklerden sadece birkaçıdır.

Mesela ceketler herhangi bir düğün günü görünümüne eğlenceli ve yaratıcı bir unsur katarken hem özelleştirilebilir hem de kişiselleştirilebilirler.

GELİNLİK MODASI İPUÇLARI

Aralarından seçim yapabileceğiniz tüm yeni stil ve trendlere rağmen, bir düğün özel bir olaydır ve tüm kararlar çifte aittir. En son trendlerden hiçbiri size hitap etmiyorsa, sorun değil! Artık çok güzel düğün konseptleri var. Ne giymeyi seçeceğiniz sizin kararınız olmalıdır.

Sonunda ve “En önemlisi” gelinlerin her zaman kendilerine sadık kalmaları ve kendilerini en iyi hissettiren şeyleri benimsemeleri gerektiğidir. Gelinlik modası söz konusu olduğunda herkese uyan tek bir stil yoktur. Gelinlerin her zaman düğün gününde kendisini en iyi hali gibi hissettiren ve güven veren elbiseyi bulmaları gerekir. Böyle hissettiğinizde doğru gelinlik içindesiniz demektir.

VIPGelinlik moda danışmanlarından son bir tavsiye: Düğün gününde tüm kuralları kendi tarzınla yık!