2022’de En Moda Gelinlik Trendleri

08 Nisan 2022

Ivy Getty'nin modern "kırık aynalı" gelinliğinden Ariana Grande'nin ikonik Audrey Hepburn'den ilham alan görünümüne kadar 2021 bize bugüne kadarki en iyi gelin modası anlarından bazılarını verdiyse de neyse ki 2022'nin de farklı olmayacağını düşünüyoruz. Bu yıl görmeyi bekleyeceğimiz gelinlikler gösterişten uzak, unutulmaz ve zamansız olacağıdır. Spesifik olarak, bireysellik ve kişisel zevk, 2022'de gelinlik moda trendlerini geçmiş yıllardan farklı olarak belirleyecek.

2022, gelinlik modasında güçlü ve cesur değişimlerin yılı olacak. Muhtemelen bu cesur değişimlere sürdürülebilir ve çevre dostu tasarımlarla vurgu yapılacak.

Dahası, hem gelinlikler hem de aksesuarlar için cesur ve iddialı parçalara doğru sürekli bir kayma olacak. Belirsizliklerle dolu bir yılı daha geride bırakırken, 2022, podyumlarda ve gelinlerde eğlenceli, yenilikçi ve heyecan verici görünümlerle dolu bir yıl olacak. İşte 2022’nin beş başlıca gelinlik trendi.



İKİNCİ HATTA ÜÇÜNCÜ GELİNLİKLER

Geleneksel gelinlikler her zaman popüler olmaya devam ederken, ikinci bir görünüm fikrinin her zamankinden daha önemli hale geleceği düşünülüyor. Her ne kadar tüm gelin etkisini yaşamak isteyecek çok sayıda gelin vardır fakat ünlüler iki, hatta üç görünüm arasında geçiş yapmaya başladıkça ikinci düğün görünümü hızla daha yaygın hale gelecek ve düğün günü boyunca gelinleri birden fazla gelinlikle göreceğiz.



GELENEKSELİN MODERN YORUMU

Gelinlerin, görünümlerini vurgulamak için geleneksel gelinlikleri çağdaş ve eğlenceli aksesuarlarla karıştırıp eşleştirmelerini 2022 trendlerinde en dikkat çekicilerinden olacak. Düğün gününde Ralph Lauren tarafından tasarlanan eterik, masalsı bir gelin başlığı giyen Lily Collins’e bir göz atın. Gelin eldivenleri, kuş kafesi duvaklar, gelin şapkaları da bu yıl her yerde karşımıza çıkacak. Aksesuarlar çok fazla işlevsel olacak ve gece çantaları veya gösterişli birer gerdanlıklar gibi gelinliklerinizi süsleyecek.



‘YENİ KLASİK’ GELİNLİK ALTERNATİFLERİ

İster ikinci bir alternatif ister düğün mekanınızda yürürken olsun, gelinlikler, eklemeli parçalar, mini elbiseler hiçbir yere gitmiyor. Bu trend, gelinlerin kişisel tarzlarını daha fazla sergilemelerine olanak tanırken, gelinler klasik bir tören elbisesi ve eğlenceli bir resepsiyon görünümü ile her iki dünyanın da en iyisi olabilecekler. Mini düğünlerin ve kapalı törenlerin kalıcı olabileceği ve bunun için üzerinde şeffaf bir pelerin olan bir gelinlik veya ipek slip-on elbiseden daha uygun hiçbir şeyin olmadığını aklınızda tutmanızda fayda var.



YAKALAR YÜKSELİYOR

Lady Kitty Spencer'ın Viktorya döneminden ilham alan tören gelinliğinden, Paris Hilton'un göz kamaştıran Oscar De La Renta balo elbisesine kadar 2021, yüksek yakalar için harika bir örneklerle dolu. Tasarımcılar Sonbahar 2022 koleksiyonlarında yüksek yakalı elbiselere yer verdiğinden, bu trend kesinlikle 2022'ye taşınacak. Bu trendin, kesikli elbiseler, kıvrımlı önlükler ve hatta büyük balo elbiseleri gibi herhangi bir silüetle tasarlanabilecek kadar çok yönlü olacağını düşünüyoruz.



RENKLERİN ŞÖLENİ

Renkli tonlar, 2022 gelinlik koleksiyonlarına hiç de sıra dışı karşılanmadı. Sonbahar 2022 koleksiyonlarına baktığımızda bir dizi pastel tonlar mevcut ve İlkbahar 2022 koleksiyonu boyunca parlak, renkli çiçek tasarımlar da göze çarpıyor.

İster inanın ister inanmayın, siyah vurgular da kesinlikle dikkat çeken bir trend ve Gökçe Bahadır’ın geçen ay gerçekleşen düğün töreninde tercih ettiği siyah vurgulu gelinliği, bu rengin gelinlik üzerinde ne kadar vurucu olabileceğini hepimize