Rahat Gelin Ayakkabısı Seçimi İçin 7 İpucu

29 Temmuz 2020

Düğün gününüzde en gerçek mutluluğunuzu yaşarken, bu mutluluğunuzu dışarıya yansıtabilmek amacı ile, konfor alanınızı da yaratabilmeniz çok önemli. Gelinlik seçiminizi en rahat hareket edebileceğiniz modeller arasından yapmak epey zor. Fakat konu ayakkabı seçimine geldiğinde, seçenekleriniz çok daha fazladır. Gelin ayakkabısı satın alırken ya da kiralarken göz önünde bulunduracağınız birkaç küçük detay, kendinizi düğün gününüzde çok daha mutlu hissetmenizi sağlayacaktır. İşte bu ipuçları!


1.Düğün mekanı ve zemine göre doğru ayakkabı seçimi

Düğününüz nasıl bir mekanda gerçekleşecek? Kır düğünü ya da sahil kenarı düğünü gibi temalar, son derece romantik ve ilgi çekici alanlar yaratabilirler. Ne var ki, bu mekanlarda daha rahat hareket edebilmek ve küçük aksilikler yaşamamak adına, topuksuz gelin ayakkabıları tercih etmelisiniz. Babetler bu noktada en çok tercih edilen alternatifler oluyorlar. Ayrıca eğer gelinliğiniz kabarık bir kesime sahipse ve bundan dolayı ayakkabınız pek görünmeyecekse, spor ayakkabı tercih etmeniz bile mümkün olacaktır.


2.Yedek ayakkabınız olmadan sakın düğüne gitmeyin!

Her kadın, düğün mekanında en az bir adet yedek ayakkabı bulundurmalıdır. Ayakkabınızda kendinizi rahat hissetmemeniz durumunda, ayakkabınızı değiştirme şansınız bu şekilde mümkün olacaktır. Düğün mekanında ufak tefek aksiliklerden dolayı topuğunuz kırılabilir ya da ayakkabınızın formu bozulabilir. Böyle bir durumda da aksiliklerden kurtularak hemen durumu düzeltmek için, yedek ayakkabıya ihtiyaç duyacaksınız.


3.Topuk Boyunu Doğru Seçmelisiniz: Ne çok uzun, ne çok kısa!

Zarif bir gelinliğin vücudunuzda da estetik görünmesi için kimi zaman boyunuz kaldırma isteği duyabilirsiniz. Fakat sivri topuklu yürümesi zor ayakkabılar pek doğru bir tercih olmayabilir. Topuk boyunu 10 santimetreden uzun tercih etmemeniz genel olarak tavsiye edilir. Dahası, ince topuk ayakkabılar yerine platform topuk ürünleri tercih etmek çok daha doğru olacaktır.


4.Ayakkabınız ve gelinliğiniz uyumlu mu?

Elbette tıpkı gündelik yaşamdaki kombinlerimizde yaptığımız gibi, gündelik yaşamda da elbise ayakkabı uyumuna çok dikkat etmeliyiz. Ayakkabı tonu ve gelinlik tonu birbirinden çok farklı olursa, bu hem boyunuzun daha kısa görünmesine, hem de ayakkabının emanet gibi durmasına sebep olacaktır. Gelinlik ayakkabısı seçerken uyumlu bir renk ve tarz olarak uyumlu bir görünüm tercih edin. Çok zarif bir gelinlik altına çok gösterişli, yüksek topuk bir ayakkabı tercih etmek çok doğru olmayacağı gibi, prenses model kabarık bir gelinlik altına babet giymek de pek estetik durmayacaktır.


5.Ayakkabı ve gelinliğinizle prova yapmayı unutmayın!

Gelinlik provalarından sonra ayakkabı satın alırsanız, gelinlik boyu ayakkabıya göre ayarlanmamış olur. Bu durumda bir sürprizle karşılaşabilirsiniz ve görünüm hiç hoşunuza gitmeyebilir. Bu yüzden genel olarak ayakkabı ve gelinliğinizi aynı dönemde almayı ve gelinlik provalarınızda ayakkabınızı giymeyi tercih edin. Bu sayede sorunsuz bir şekilde doğru görünümü elde ettiğinizden emin olacaksınız.


6.Biraz da yürüme provası: Ayakkabınızın rahat olduğundan emin olun!

Topuklu ayakkabı giymeye alışmamış olan kadınlar bile, belirli davetlerden önce evde yürüme provası yaparlar. Bu durum hem ayakkabınızın biraz esneyerek şekil almasını sağlar, hem de sizin yürüme konusunda deneyim kazanmanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra, yürüme provası sayesinde ayakkabınızın sunduğu konforu da test edebilir ve dilerseniz ayakkabınızı değiştirebilirsiniz. Bu sayede düğün günü herhangi bir sürpriz yaşamazsınız, her şey planladığınız gibi gerçekleşmiş olur.


7.Renklere yer açın!

Düğün ayakkabısında mutlaka beyaz tercih etmek zorunda değilsiniz! Renk seçeneklerine açık olun ve kendi özgür ruhunuzu ayakkabınıza yansıtın.