2023 SONBAHAR-KIŞ GELİNLİK TRENDLERİNE HIZLI BİR BAKIŞ
ATIYORUZ!

20 Ekim 2022

Bu sezon yenilikçi tasarımlar ve modern süprizlerle dolu olacak gibi görünüyor. Sonbahar 2023 Gelinlik Moda Haftası sezonunu tek kelimeyle özetleyecek olursak, bu: beklenmedik olurdu. Basitçe söylemek gerekirse, hem yeni hem de ünlü tasarımcılar, modernlik ve bireysellik dokunuşuyla harmanlanmış klasik ve estetik görünümler sundular. Klasik A-Kesim görünümlere çok sık rastladık ve görkemli tül detaylar sunulurken, geleneksel straplez elbiseler, ayna süslemeleri ve deri kumaş ile yeniden yorumlandı.

Genel olarak, müstakbel gelinler için yeni tasarımlar, eğlenceli parti parçaları ve eşsiz stiller mevcuttu.

Yeni sezonun koleksiyonlarda öne çıkan gelinlik trendlerine hadi birlikte göz atalım!


HAYAL EDİLEMEYECEK KUMAŞLAR

Gelinlik denilince akla genellikle krep, dantel, şifon, ipek, tül ve taftadan oluşan gelinlikler gelir.
Ancak bu sezon yaratıcılık ön plandaydı ve tasarımcılar genellikle gelinlikle asla bağdaştıramayacağınız kumaşlar sundu. Koleksiyonlarda, eşi benzeri olmayan bir görünümü gerçekten özleyen gelinler için özel olarak hazırlanmış naylon, organze ve deriden yapılmış gelinliklere rastlamak mümkündü.


TÜL VE DAHA ÇOK TÜL

Tül kumaşlar ve gelinlik her zaman en yakın arkadaşlar olmuştur ve 2023 Sonbahar-Kış koleksiyonlarında da bu sevilen kumaş tüm detaylarda kullanılmış. Tasarımcılar bu sezonda da tülleri bolca kullanıp, tamamen tüllerden yapılmış klasik ve yeni tasarımlarla tüm gelinlere uygun stiller yaratmayı başarmışlar.


BOUDOIR’DAN İLHAM ALAN GÖRÜNÜMLER

Koleksiyonlar, karmaşık tasarımlı korselerden vücudu saran silüetlere kadar, bu sezon hem şehvetli hem de gelin olmanın ne demek olduğunu etkili ve zevkli bir şekilde bize gösterdiler.

Eldivenler, çıkarılabilir pelerinler, allıklar, ayrıntılı saç bantları ve hatta şapkalar, "kabul ediyorum" deme zamanının geldiğini görmeyi umduğumuz bazı yaratıcı örneklerden sadece birkaçıdır.

Mesela ceketler herhangi bir düğün günü görünümüne eğlenceli ve yaratıcı bir unsur katarken hem özelleştirilebilir hem de kişiselleştirilebilirler.


KUYRUKLU MİNİLER

Mini etek boyları ve uzayan kuyruklar gelin modasında her zaman popüler olacak, ancak bu sezon tasarımcılar bu siluete yeni bir yorum ekledi: mini etek boylarını tamamlayan kuyruklar. Bu çağdaş ve yeni stili koleksiyonlarına dahil eden markalar gelinlerine, klasik bir gelinlik tasarımı ve bu yeni mini görünümle o özel günde muhteşem görünmeyi vadediyor.


PRENSES KLASİKLERİ

Gelinlik görünümleri içinde bir balo elbisesinin gücünü asla küçümsemeyiz. Her sezon, tasarımcılar bu geleneksel silüeti koleksiyonlarına mutlaka dahil ediyorlar ve Sonbahar 2023’te bunu görmeye devam ediyoruz. Podyuma çıkan farklı görünüm seçenekleriyle prenseslere layık gelinliklere yeni bir soluk getirilmiş ve biz bunu kesinlikle çok sevdik.

Düğün tarzınız ne olursa olsun, 2023 Sonbahar podyumları yeniden, büyük gününüzde prenses gibi hissetmekten asla vazgeçmeyeceğinizi kanıtladı.


KOLLARDA DAHA FAZLA KLOŞ ESİNTİSİ

70'lerin kloş kolları onlarca yıldır gelinlik butiklerindeki yerini koruyor. Gelinlik Moda Haftası bu kol siluetinin yeniden canlandığının sinyalini verdi.

2022 koleksiyonlarında da tercih edilen bu görünüm, dramatik akordeon şekillerden, şeffaf kullanımlarına, neredeyse hiç belli olmayan kloş stilleri ve daha fazla seçenek olarak podyumlarda sergilendi.


GÖZ ALICI MÜCEVHERLER

Düğününüz için mücehverlerle kaplanmaktan daha gösterişli ne olabilir?

Bu sezon birkaç tasarımcı da böyle düşünerek inciler, kristillar ve mücehverlerle dolu görünümler tasarlayarak göşteriş açısından çıtayı yükseltmeyi başarmışlar.

Bu stiller sadece çarpıcı bir gelin anı yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda gelinlerin büyük günlerinde daha fazla aksesuara sahip olmalarını sağlıyor.